Web Analytics Made Easy - Statcounter

باب اسفنجی شلوار مکعبی شاید لباس های شیکی بپوشد اما مسلم است که اسفنج های دریایی واقعی شلوار به تن نمی کنند. ستاره های دریایی مانند پاتریک ستاره ای، دوست باب اسفنجی هم شلوارک نمی پوشند.

به گزارش برنا؛ با این وجود، کریستوفر ما، دانشمند حوزه ی علوم دریایی به سرعت به شباهت میان شخصیت های کارتون معروف باب اسفنجی و اسفنج دریایی زرد رنگ و ستاره دریایی صورتی واقعی ای که در اعماق اقیانوس اطلس کشف شده اند، پی برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک ابزار کنترل از راه دور که در اعماق دریاها به جستجو می پردازد این دو موجود دریایی را هفته ی گذشته در آب های منطقه ای در ۲۰۰ مایلی شهر نیویورک پیدا کرد.

کریستوفر ما که یک محقق است و با اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا همکاری دارد، تصویر این دو موجود دریایی را در توییتر خود منتشر کرد و نوشت: «من معمولاً از چنین ارجاعاتی پرهیز می کنم… اما وای این ها باب اسفنجی و پاتریک ستاره ای دنیای واقعی هستند!»

کشتی جستجوگر NOAA’s Okeanos در مأموریت جدیدش ابزارهای کنترل از راه دوری را به اعماق آب ها می فرستد، مانند همان وسیله ای که اسفنج و ستاره دریایی مذکور را پیدا کرده است. این ابزارهای کنترل از راه دور در زیستگاه های آبی جستجو می کنند، سفرهای خود را به صورت زنده پخش می کنند و تصاویری از ساکنان اعماق دریاها و اقیانوس ها ثبت می کنند.

کریستوفر ما می گوید: «فکر کردم این تشبیه جالب باشد چون حداقل این بار واقعاً می شود آن را به تصاویر و رنگ های شخصیت های کارتونی اصلی تشبیه کرد. به عنوان یک زیست شناس که تخصصش در مورد ستاره های دریایی است می گویم که پاتریک ستاره ای و باب اسفنجی بیشتر اوقات به درستی به تصویر کشیده نمی شوند.»

مقایسه ی باب اسفنجی و پاتریک ستاره ای با همتایان واقعی خود

بیش از ۸،۵۰۰ گونه اسفنج دریایی وجود دارد و این موجودات ۶۰۰ میلیون سال است که در اقیانوس ها زندگی می کنند. شکل و ساختار بدنی آن ها بسته به محل زندگی شان یعنی روی شن های نرم یا سطوح سخت و سنگی متفاوت است.

اما کریستوفر ما می گوید آن اسفنج دریایی باب اسفنجی مانندی که در تصویر منتشر شده می بینیم از گونه ی Hertwigia است. رنگ زرد روشن اسفنج که مورد عجیبی برای اعماق دریا محسوب می شود، او را غافلگیر کرده بود. در آن عمق، بیشتر موجودات به رنگ نارنجی یا سفید هستند تا بتوانند در محیط کم نور آنجا خود را استتار کنند.

ستاره دریایی ای که در کنار اسفنج به چشم می خورد هم از گونه ی Chondraster است که پنج بازو دارد و بدنش پوشیده از اندام های ریز مکشی است. این اندام های مکشی به ستاره دریایی امکان خزیدن در کف اقیانوس و چسباندن خود به سنگ ها و بدن دیگر موجودات زنده ی دریایی را می دهد. ستاره های Chondraster می توانند به رنگ صورتی تیره، صورتی روشن یا سفید باشند.

کریستوفر ما می گوید رنگ ستاره دریایی درون تصویر یک صورتی روشن است که به شدت شخصیت پاتریک را به یاد می آورد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقیانوس نیویورک اقیانوس کشتی نیویورک دریایی ستاره دریایی باب اسفنجی ی دریایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۴۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم

تین نیوز

آبراه پاناما ، یک آبراه غیرطبیعی است که توسط انسان در کشور پاناما به وجود آمده و اقیانوس آرام را به اقیانوس اطلس ارتباط می دهد. این آبراه که در جریان یکی از بزرگ ترین و دشوارترین پروژه های مهندسی در جهان ایجاد شده است یکی از سرشناس ترین و مهم ترین آبراه های جهان است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ویکی پدیا، در شرایطی که راه معمولی کشتیرانی میان شهرهای نیویورک و سان فرانسیسکو ۲۲۵۰۰ کیلومتر مسافت دارد، عبور از کانال پاناما این مسافت را به ۹۵۰۰ کیلومتر کاهش می دهد. در گذشته کشتی ها برای عبور از اقیانوس آرام به اطلس مجبور بودند آمریکای جنوبی را دور بزنند اما پس از ایجاد این کانال به طور مستقیم از اروپا به آمریکا و از آنجا به آسیای شرقی می روند.

کانال پاناما ۸۲ کیلومتر طول دارد و از باریکهٔ پاناما گذر می کند. کلمبیا، فرانسه و بعداً ایالات متحده قلمرو اطراف کانال را در طول ساخت و ساز آن کنترل کردند. فرانسه، کار بر روی این کانال را در سال ۱۸۸۱ آغاز کرد. اما به دلیل عدم اعتماد سرمایه گذاران درپی مشکلات مهندسی و نرخ بالای مرگ و میر کارگران متوقف شد. ایالات متحده این پروژه را در ۴ مه ۱۹۰۴ به دست گرفت و کانال را در ۱۵ اوت ۱۹۱۴ افتتاح کرد.

 

تاریخچه

ایده اولیه ایجاد یک آبراه در کشور پاناما به سده ۱۶ میلادی بازمی گردد. نخستین تلاش برای ایجاد این آبراه به سال ۱۸۸۰ و به رهبری فرانسوی ها مربوط می شود. پس از شکست این پروژه که به کشته شدن ۲۱۹۰۰ کارگر انجامید پروژه نهایی توسط آمریکایی ها ادامه یافت و در حدود سال ۱۹۰۰ به انجام رسید تا سرانجام آبراه در سال ۱۹۱۴ برای استفاده بازگردد.

ایجاد این آبراه ۷۷ کیلومتری با دشواری های بسیاری همراه بود. به نحوی که پس از پایان کار در مجموع ۲۷۵۰۰ کارگر (در مجموع دوره کار فرانسوی ها و آمریکایی ها) جان خود را از دست داده بودند.

این کانال به پیمانکاری مهندسی ارتش آمریکا ساخته شد.

مشخصات فنی نمایی از بالابر و پایین بر هیدرولیکی

در ابتدا فرانسوی ها قصد داشتند خشکی میان دو اقیانوس را به صورت کانال خاک برداری کنند که پروژه با شکست روبرو شد. در طرح بعدی آمریکایی ها برای کاهش حجم خاکبرداری تصمیم گرفتند از دریاچه بزرگی که در میان خشکی محصور بود استفاده کنند. ولی این دریاچه از سطح آب های آزاد ارتفاع بیشتری داشت و امکان ارتباط مستقیم اقیانوس به دریاچه نبود. در نتیجه به فکر ساخت بالابر و پایین بر هیدرولیکی افتادند.

حرکت کشتی ها

برای حرکت کشتی در این آبراه

به کمک بالابر هیدرولیکی در ابتدای کانال کشتی ها را از سطح آب های آزاد بالاتر می برند؛ کشتی زمانی که همسطح آب دریاچه قرار می گیرد در کانال مصنوعی ای که حفر شده است حرکت می کند و قطر دریاچه و در پایان در کانال دوم قرار می گیرد؛ به وسیله پایین بر هیدرولیکی در سطح آب های آزاد قرار می گیرد و سپس به مسیر خود در اقیانوس ادامه می دهد.

به طور متوسط ۸ تا ۱۰ ساعت طول می کشد تا یک کشتی از کانال پاناما گذر کند.

 

حجم ویدیو: 2.45M | مدت زمان ویدیو: 00:01:12 دانلود ویدیو آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ام باپه: مطمئن هستیم که به فینال لیگ قهرمانان اروپا راه پیدا خواهیم کرد
  • این ناو سپاه پاسداران وارد نیمکره جنوبی زمین شد /ناو اقیانوس پیما مجهز به موشک بالستیک است
  • ناو موشکی سپاه؛ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد
  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»
  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است
  • ◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  • همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس
  • ناو اقیانوس‌پیما و مجهز به موشک های بالستیک دوربرد سپاه از خط استوا گذشت +جزئیات مهم
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت
  • مقابله با سیل با بام‌های سبزآبی اسفنجی آمستردام